Finesser som grillelskere vil ha
Griller kommer i alle prisklasser, men det er ikke prisen som gjør deg til grillkonge. Med riktig grillutstyr kan du øke matopplevelsen og imponere både venner og familie.
Tar du godt vare på gassgrillen din og vedlikeholder den jevnlig, kan du bruke samme gassgrill i mange år. Vi tipser deg gjerne om hvordan du gjør det.
Her er åtte enkle tips:
Når du er ferdig med å lage mat på gassgrillen, bør du lukke grillen, sette varmen på full styrke og brenne ren grillristen for fett og matrester. Bruk gjerne en god grillbørste ved behov.
Har du grillrist i støpejern, så pensle med matolje (gjerne soya- eller rapsolje) etter at den er renset, for å hindre rustdannelse og at maten setter seg fast neste gang. Vi har også olje som er spesielt utviklet til dette.
Sjekk at slangen fra gassflasken er hel og tett. Påfør gjerne såpevann (50/50 vann og såpe) med alle ventiler lukket for å sjekke om det bobler noe sted.
Bytt uansett slangen hvert tredje år, for å være helt trygg på at den ikke morkner og forårsaker gasslekkasje. Sollys øker risikoen, så plassér gjerne grillen i skyggen når den ikke er i bruk. Et grilltrekk vil også beskytte slangen mot solen.
Sjekk brennerhullene for rust. Blir åpningen utvidet av rust, vil du ikke kunne kontrollere flammen – da må brenneren byttes ut.
Kontrollér også at regulatoren på toppen av gassflasken sitter riktig på, og at den er tett. Fra 2015 skal alle nye regulatorer ha trykkmåler.
Det finnes trekk til de fleste griller og trekket beskytter grillen mot både sol og nedbør. Vil du ta godt vare på gassgrillen din, er trekk et must!
Bruk rengjøringsmiddel for emalje eller rustfritt stål på alle emalje- eller ståldelene, og rengjør rammer/paneler med lunkent såpevann og svamp. Tørk av med en mikrofiberklut. Bruk en "spindelvevbørste" til å rengjøre luftinntaket til brennerrøret.