Slik får du best resultat på gass- og kullgrill
Kullgrillentusiasten vil alltid hevde at ingenting slår smaken av mat stekt på kull, og gassgrillen vil alltid gå seirende ut av tidsklemma. Slik får du best resultat ut av begge variantene.
Gassgrillen er blitt en favoritt for mange nordmenn, men kull og elektrisk grill har fortsatt sine fordeler. Vi forteller deg om forskjellen på de ulike typene av grill.
Elektrisk grill er i dag et fullgodt alternativ. Det er en super løsning for deg som bor i leilighet med liten balkong - eller om du ikke ønsker å bruke verken kull eller gass. Våre elektriske griller har høyteknologisk, elektronisk temeraturkontroll og smart teknologi, og gir deg gode smaksopplevelser på lik linje med gass- og kullgrill. Med Webers iGrill-app blir det enda lettere å grille - her får du hjelp til å velge riktig temperatur og flere smarte funksjoner.
Dette er den norske favoritten. De aller fleste velger gassgrill fordi den er kjappere å ta i bruk, enklere å kontrollere – og er stor nok til selv de store familieselskapene. Med gassgrill er det ikke minst lettere å lage mat på indirekte varme, perfekt for store, saftige steker.
Klassikeren som de fleste kjenner. Kullgrill gir mye varme for pengene, og tar mindre plass på terrassen eller hytta sammenliknet med de fleste gassgrillene. Finnes som enkle kulegriller, eller i mer påkostede versjoner med doble vegger og avansert temperaturkontroll, også for lav varme over tid.
Er du glad i røyksmak på maten, kan en pelletsgrill være det beste valget for deg. Den tar litt plass, men kan brukes både til steking, røyking og baking - og enda litt mer. Pelletsgrill er spesielt god til å grille mat med lavere temperatur for lengre tid. Den kobles til strøm og valg av pellets avgjør hva slags smak maten får.
Kullgrillene har som regel tre bein og veier mindre, og dermed mer utsatt for å velte om noen er uheldige og kommer borti. Dersom det er varme i grillen når den velter, kan glørne lett antenne brennbare overflater og gjøre det vanskelig å slukke.
Kullgrillen har også en åpen og ofte høy flamme når kullet tennes, og krever derfor ekstra forsiktighet. Flere sameier og borettslag har av den grunn forbud mot kullgrill på balkongene, enkelte tillater heller ikke bruk av gassgrill.
Gassgrillen er tyngre og står mer stabilt med fire bein, og er generelt vanskelige å velte. Med riktig vedlikehold er også faren for farlig gasslekkasje minimal. Skulle et uhell skje, kan du uansett kjapt skru av gasstilførselen med et enkelt håndgrep.