Dette bør du vite om høytrykkspylere
En høytrykksspyler er en effektiv og tidsbesparende. Vi forteller deg hva de ulike egenskapene betyr slik at det blir enklere å velge den modellen som passer best til deg.
Lei av å se på at ugresset gror på den flotte steinlagte gårdsplassen? Her er trikset du trenger - fugesand!
Heller og belegningsstein trenger fugesand som stabiliserende fyllmasse mellom hver stein. Over tid kan regnværet skylle bort sanden, slik at annet organisk materiale tar plass i stedet. Det gir fort grobunn for både ugress og maur, som du ikke vil ha der.
Den enkle løsningen er å følge med på gårdsplassen, og etterfylle fugesand ved behov, f.eks. etter kraftige regnskyll og snøsmelting. Vent til det er helt tørt, strø fugesanden utover, og bruk en kost for å feie den på plass i sprekkene.
Den smarteste løsningen er å bruke ugresshemmende fugesand, som består av kvartssand med naturlig høy ph-verdi. Den kan du bruke på både nye og eldre belegningssteiner av betong eller naturstein. Strø den ut, kost den på plass, og bruk hageslange eller spreder til å vanne gårdsplassen etterpå.
Fugesandens tilsatte bindemiddel herder da til en fast og fleksibel fuge, som både gir en solid beskyttelse mot ugress og maur – og holder steinen trygt på plass i mange år til.
Belegningsstein som ligger i skygge, f.eks. under trær, kan fort bli litt grønne av alger. Ved å påføre sopp og algefjerner på belegningssteinen en gang i året, unngår du dette. Vi anbefaler også at du bruker sopp og algefjerner i fugene før du fyller dem med fugesand.
Husk at bindemiddelet ofte legger seg i bunnen av sekken ved transport! Bland sanden i en bøtte før du sprer den utover, så fordeles bindemiddelet jevnt og sanden herder like bra overalt. Dette gjelder spesielt ved kjøp av Danfast Fugesand.